Op 7 December presenteert de Dutch School of Landscape Architecture haar eerste publicatie getiteld ‘Landschapsarchitectuur: tussen ontwerp en onderzoek’. Voor deze publicatie schreef NOHNIK het essay ‘Ontwerpend onderzoek in de praktijk: duurzame recreatielandschappen in Skaftárhreppur, IJsland’.

Nederlandse landschapsarchitecten zijn voorlopers bij het vinden van oplossingen voor ‘global issues’ als klimaatverandering, voedselvoorziening, de leefbaarheid van steden en de energietransitie. Zij zetten hierbij regelmatig ontwerpend onderzoek in als middel om vat te krijgen op opgaven en perspectieven te ontwikkelen. Maar wat is ‘ontwerpend onderzoek’ eigenlijk precies? Hoe wordt er in de dagelijks praktijk mee omgegaan? En kan ontwerpen worden ingezet voor kennisverwerving, en hoe dan? In deze publicatie reflecteren onderwijsinstellingen, bureaus en opdrachtgevers vanuit hun eigen perspectief op vragen zoals deze en gaan ze op zoek naar een gemeenschappelijke basis om op voort te bouwen. Doel is het onderzoeksdomein, en daarmee de fundamenten van het vak, verder te ontwikkelen.

De presentatie vindt plaats op 7 december in de Hoge Zaal, Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 211-213, 1011 PG Amsterdam. Aanvang: 20.00 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via avb-webredactie@ahk.nl.

Meer info over DSLA is te vinden op de website.

(afbeelding en tekst nieuwsbericht via DSLA)