Scroll to Content

Deze zelfvoorzienende cabin is een innovatieve overnachtingsplek voor verblijfsrecreatie die én de recreatieve ervaring verbetert, én de kwaliteit van het landschap dient.

Minimale impact, maximale beleving
Uitgangspunt voor het ontwerp van de cabin is het verkleinen van het volume van een standaard recreatieve verblijfsruimte om zo de impact op het landschap te verminderen. De cabin heeft een gekantelde vorm met een groot venster, waarmee spectaculair uitzicht op het landschap wordt geboden. De gekantelde vorm minimaliseert de impact op het landschap en tegelijkertijd vormt de cabin zelf een interessant object in het landschap.

Geheel zelfvoorzienend en circulair
De cabin kan op verschillende manieren worden gebruikt. De basis-cabin biedt in principe alleen een comfortabele slaapplek. Voor de overige voorzieningen (zoals sanitair) kunnen bezoekers gebruik maken van faciliteiten in de omgeving (bijvoorbeeld op een camping). Indien gewenst kunnen de cabins worden uitgebreid met een sanitaire unit met douche en toilet, in dezelfde vormgeving als de basis-cabin. Deze sanitaire unit maakt gebruik van lokaal opgevangen regenwater voor het doorspoelen van het toilet. Op het dak zijn zonnepanelen ingepast, waarmee de cabin volledig zelfvoorzienend is in de energiebehoefte. Alle materialen die voor de fabricage worden gebruikt zijn recyclebaar en daarnaast zijn alle gebruikte houtproducten lokaal geproduceerd of FSC gecertificeerd. Zo draagt het ontwerp tevens bij aan een circulaire economie.