Afgelopen week presenteerden we in Reykjavík onze strategie en visie voor duurzame recreatielandschappen in IJsland aan betrokkenen van de IJslandse associatie voor lokale overheden, de IJslandse Tourism Task Force, het IJslandse Tourism Board, het Ministerie van Industrie en Innovatie, de Universiteit van IJsland, Unesco Katla Geopark, Vatnajökull National Park en diverse gemeenten. De gepresenteerde methodiek en strategie voor de regio Skaftárhreppur werd enthousiast ontvangen en lijkt ook kansrijk voor het toepassen in andere delen van IJsland waarin vergelijkbare problematiek speelt.

Het was een bijzondere ervaring om het plangebied ter grootte van de provincie Gelderland in alle seizoenen te kunnen bezoeken. Op onze website zijn van deze bezoeken al prachtige dronebeelden te zien. In het planproces werkten we samen met de Universiteit van IJsland, Unesco Katla Geopark, Vatnajökull National Park en de gemeente Skaftárhreppur aan strategische oplossingen om toerisme en landschap beter op elkaar af te stemmen. Het plan bestaat uit een visie met zoneringsplan en plekspecifieke ontwerpen voor bijvoorbeeld een uitkijktoren, platform en overnachtingsplekken.

Deze maand ronden we dit eerste (en gelukkig niet laatste) IJslandse project af. Binnenkort meer hierover op www.nohnik.nl

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Volg NOHNIK op Linkedin (http://tinyurl.com/h62qcjp), Twitter (@nohnik_nl), Facebook (facebook.com/nohnik.nl ) en Instagram.