Gisteren maakte staatssecretaris Van Rijn bekend dat NOHNIK in samenwerking met Tim Burmanje (Stad2) en Willem Bossers (BeweegStrateeg) een van de winnaars is van de eerste ronde van de prijsvraag WHO CARES. WHO CARES is een ontwerpprijsvraag voor nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning. Onze inzending Care2Share – Oosterparkwijk werd geselecteerd uit 174 inzendingen. Care2Share maakt het mogelijk om mensen met een zorgbehoefte langer thuis te laten wonen in hun vertrouwde omgeving en creëert betaalbare woonruimte voor nieuwe bewoners in de Oosterparkwijk. 

In de tweede en laatste ronde zullen we onze visie verder uitwerken.

De prijsvraag is een initiatief van de Rijksbouwmeester in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Stichting Humanitas, de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, de gemeenten Almere, Groningen, Rotterdam, gemeente Sittard-Geleen en de provincie Limburg.

Onlangs was bij EenVandaag een item te zien over de prijsvraag: http://gezondheid.eenvandaag.nl/tv-items/73397/prijsvraag_goed_oud_worden_in_de_wijk

Voor meer informatie over de prijsvraag en onze inzending zie: www.prijsvraagwhocares.nl