Curriculum vitae Jorrit Noordhuizen – landschapsarchitect

Jorrit studeerde begin 2011 af als landschapsarchitect aan de Wageningen Universiteit. Als ontwerper houdt hij zich dagelijks bezig met het verduurzamen van de leefomgeving met behulp van ontwerpen en strategieën voor dorpen, steden, parken en landschappen. 

Binnen NOHNIK werkt hij aan zeer diverse projecten waaronder Toekomstverkenning NL 2100, ontwikkeling Almeerderhout, Stadspark Weert (gerealiseerd) een uitkijktoren op Vliegbasis Twenthe (gerealiseerd), herinrichting Piet Soerplein Havelte (gerealiseerd), energietransitie Waterschap Vallei en Veluwe, visie Ringpark Utrecht, land-art project Duinkarkas op Vlieland, regionale visie voor duurzaam toerisme in Katla UNESCO Global Geopark in IJsland en de visie Care2Share Oosterparkwijk Groningen (visie op vergrijzing, zorg en wonen – winnaar prijsvraag WhoCares Rijksbouwmeester). Daarnaast werd het project De Watermaker genomineerd voor de ASN Bank Wereldprijs. Ook werkte hij aan een verduurzamingsstrategie voor de eilandenkust van North Carolina. Hiervoor werd hij onderscheiden met de Archiprix 2012, de International IFLA Zvi Miller Prize 2011 en de Stedelijk Interieur Award 2011.

Jorrit is tevens gastdocent aan de Artez Academie van Bouwkunst in Arnhem en de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en is betrokken bij de uitvoering van de summerschool van de Wageningen Universiteit.

Voor de oprichting van NOHNIK werkte hij bij diverse gerenommeerde ontwerpbureaus aan zowel landschappelijke als stedenbouwkundige opgaven in binnen- en buitenland, onder andere als projectleider/landschapsarchitect bij Karres en Brands. Voorbeelden van projecten zijn Naerheden – suburb van de toekomst nabij Kopenhagen; openbare ruimte Holland Park Diemen; de nieuwe Keersluis te Limmel; restauratie Kasteeltuin IJsselstein; Etelapuisto Park in Tampere (Finland); herontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam; actieplan centrum Delfzijl.